Obiad, którego zrobienie zajmie nam 15 minut, bo później robi się sam :) a my w tym czasie możemy zająć się czymś innym. Przepis idealny na niedzielny obiad, gdy nie chcemy długo stać przy garach.
Składniki:
- 2 kg mięsa mielonego
- 2 jajka
- 1 czerstwa bułeczka
- 1 opakowanie warzyw na patelnie po włosko Iglotex
- 100 g żółtego sera
- bazylia suszona
- bułka tarta
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy warzywa na patelnię po włosku (wyjmujemy saszetkę z przyprawami). Smażymy pod przykryciem kilka minut, aż warzywka zmiękną. Posypujemy je przyprawą, którą wyjęliśmy z opakowania. Mieszamy i studzimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Połowę masy mięsnej wykładamy do blaszki. Pozostałe mięso dzielimy na pół. Jedną połową wylepiamy boki blaszki.
Do środka wykładamy warzywa i posypujemy serem. Przykrywamy pozostałym mięsem i posypujemy bułką tartą.
Do środka wykładamy warzywa i posypujemy serem. Przykrywamy pozostałym mięsem i posypujemy bułką tartą.
Dzisiaj zaczęło się głosowanie na dania w Wyzwaniu Iglotex. Głosować możecie tutaj: https://www.facebook.com/Iglotex/app_133696533402323.
Wśród potraw na które możecie oddać swój głos, znajduje się też mój przepis na PULPECIKI W SOSIE CURRY Z WARZYWAMI. Zachęcam do głosowania i z góry dziękuję za każdy oddany głos :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz