Smaczna alternatywa dla zwykłych mielonych.
Składniki:
- 2 wafle tortowe
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 czerstwa bułka
- 1 jajko
- bułka tarta
- 2 jajka do obtoczenia
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Masę mięsną dzielimy na pół. Wafle rozkładamy i na każdym rozprowadzamy połowę mięsa. Kładziemy jeden wafel na drugim, dociskamy i odstawiamy na 5-10 min, aby wafle mogły zmięknąć. Po tym czasie wafle zwijamy w roladę i kroimy w plastry.
Olej rozgrzewamy na patelni. Plastry naszej rolady obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto. Usmażone "kotlety" układamy w naczyniu żaroodpornym i podpiekamy 10 - 15 min.
Podajemy z ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz