środa, 13 listopada 2013

Placuszki z jabłkami

Uwielbiane przez moje urwisy. Pyszne. Ekspresowe w przygotowaniu. Można jeść je z dżemem, chociaż moim dzieciom najlepiej smakują posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. 


























Składniki:
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 duże jabłko
  • olej do smażenia
Mąkę mieszamy z mlekiem, tak aby nie było żadnych grudek. Wbijamy jajka i wszystko dokładnie łączymy. Jabłko obieramy i kroimy w nieduże piórka (można także zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w małą kostkę, jak kto woli :) Jabłko dodajemy do naszego ciasta. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju i smażymy placuszki na rumiano. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz