Ciepłe, miękkie wnętrze, obsypane delikatną kruszonką. Idealny deser na chłodniejsze dni.
Przepis z bloga Kuchenne wspomnienia.
Składniki (na dwie porcje):
- 150 g jabłka
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 30 g mąki pszennej
- 15 g cukru
- 15 g masła
Piekarnik nagrzać do
190 stopni. Jabłko pokroić na małe kawałeczki, dodać rodzynki, cukier,
płatki migdałowe, cynamon i wszystko razem wymieszać. Nałożyć do
kokilek. Zrobić kruszonkę - w misce rozetrzeć masło z cukrem i mąką.
Posypać nią jabłka, a na wierzch dodać cynamon. Włożyć do piekarnika i
zapiekać ok. 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz