Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 300 g drobnego makaronu (u mnie małe kokardki)
- 1 puszka groszku konserwowego
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 papryka czerwona
- 5-6 ogórków konserwowych
- 2 łyżki majonezu
- przyprawa do kebaba
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Posypujemy przyprawą i polewamy olejem. Dokładnie mieszamy, aby mięso było dobrze pokryte przyprawą. Odstawiamy do lodówki na min. 30 minut.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
Patelnię dobrze nagrzewamy i smażymy kurczaka. Wykładamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
W misce mieszamy makaron, kurczaka, paprykę i ogórki. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy, i dodajemy do miski. Wszystko mieszamy z majonezem. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz