Kokosowe pyszności na dwa kęsy. Uwielbiane przez dzieci. Tak smaczne, że aż trudno im się oprzeć.
Składniki (na 12 muffinek):
- 300 g mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 ml oleju
- 1 duże jajko
- 180 ml jogurtu naturalnego
- marmolada
- do posypania: cukier i wiórki kokosowe
W dużej misce wymieszaj: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W mniejszej miseczce wymieszaj: olej, jajko i jogurt. "Mokre składniki" wlej do suchych i dokładnie wymieszaj łyżką.
Do każdej papilotki wkładamy po 1 łyżce ciasta, na to wykładamy po 1 łyżeczce marmolady i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Każdą muffinkę posypujemy odrobiną cukru i wiórek kokosowych.
Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy ok 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz