poniedziałek, 16 czerwca 2014

Kokosowe muffiny z marmoladą

Kokosowe pyszności na dwa kęsy. Uwielbiane przez dzieci. Tak smaczne, że aż trudno im się oprzeć.



Składniki (na 12 muffinek):
  • 300 g mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 ml oleju
  • 1 duże jajko
  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • marmolada
  • do posypania: cukier i wiórki kokosowe
W dużej misce wymieszaj: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W mniejszej miseczce wymieszaj: olej, jajko i jogurt. "Mokre składniki" wlej do suchych i dokładnie wymieszaj łyżką. 
Do każdej papilotki wkładamy po 1 łyżce ciasta, na to wykładamy po 1 łyżeczce marmolady i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Każdą muffinkę posypujemy odrobiną cukru i wiórek kokosowych. 
Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy ok 20 minut.



Jeść czy grać?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz