Bardzo dobre i proste ciasto, z najlepszym i najprostszym kremem maślanym. Polecam wypróbować!
Przepis z bloga Anyżkowo.
Ciasto:
- 230 g mąki
- 3 łyżki kakao
- 2 jajka
- 180 g masła
- 180 ml mleka
- esencja waniliowa
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g miękkiego masła
- 2 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki kakao
- 5 łyżek mleka w temperaturze pokojowej
Masło i cukier puder ucieramy mikserem na puszysta masę. Wsypujemy kakao i wlewamy mleko. Miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy odrobinę mleka.
Ciasto kroimy wzdłuż na pół. Smarujemy połową kremu. Przykrywamy drugą warstwą ciasta i smarujemy resztą kremu. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz