niedziela, 15 grudnia 2013

Surówka z kapusty

Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami i mięskiem, zarówno smażonym jak i pieczonym. Szybka w przygotowaniu, z bardzo prostych i tanich składników. Jeżeli ktoś nie lubi białej kapusty może zastąpić ją kapustą pekińską. 



























Składniki:
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 średniej wielkości marchewka
  • 2 duże jabłka
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
Kapustę drobno poszatkować (lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Marchewkę i jabłko obrać, i razem z ogórkami kiszonymi zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wszystkie warzywa włożyć do jednej miski. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, i wszystko razem wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz