czwartek, 17 lipca 2014

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

Sezon na fasolkę się rozpoczął. Polecam fasolkę w takim wydaniu. Możemy ją podać jako dodatek do mięsa, lub jako samodzielne danie.



























Składniki:
  • fasolka szparagowa
  • ok. 100 g masła
  • bułka tarta
  • sól
Fasolę gotujemy w osolonej wodzie, przez ok 10-15 minut. Odcedzamy. Masło rozpuszczamy na patelni i zasypujemy taka ilością bułki tartej, aby pochłonęła ona masło. Dodajemy fasolkę i dokładnie mieszamy, aż cała fasolka oblepi się bułką. podsmażamy ok. 2 minuty.

1 komentarz:

  1. uwielbiam taka fasolkę, u mnie już rośnie :)
    Zapraszam do siebie przy okazji.
    Ja zostaję na dłużej :)

    kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń