Prosta i szybka sałatka. W sam raz na letnie śniadanie. Oliwa z oliwek Biolevita nadaje się świetnie do doprawienia tego typu sałatek.
Składniki:
- kilka listków sałaty masłowej
- garść listków roszponki
- 1 ogórek małosolny
- 1 średni pomidor
- 1/2 saszetki oliwy z oliwek Biolevita
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- kilka listków świeżej bazylii
- sól
Sałatę i roszponkę myjemy. Sałatę masłową rwiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Dorzucamy roszponkę. Pomidora nacinamy na czubku i zalewamy wrzątkiem na 1-2 minuty. Gdy skórka zacznie odstawać, pomidora wyjmujemy i ściągamy z niego skórkę. Pomidora i ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do sałaty. Doprawiamy ziołami, bazylią i odrobiną soli. Polewamy oliwą z oliwek firmy Biolevita i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz