W sam raz na obiad. Robi się ją szybko, wystarczy wymieszać składniki, włożyć do blaszki i upiec. Proste, a jakie smaczne :)
Składniki:
- 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
- 250 g pieczarek
- 1 jajko
- 1 czerstwa bułka namoczona w wodzie
- garść natki pietruszki
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej np.Vegety
- bułka tarta
- sól, pieprz
Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, odciśniętą bułkę, pokrojone drobno pieczarki i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić przyprawa uniwersalną, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę mięsną przełożyć do blaszki, wyrównać. Posypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec 1-1,5 godziny w temp. 190 stopni.
Podawać z ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz