sobota, 5 lipca 2014

Pieczeń z pieczarkami


W sam raz na obiad. Robi się ją szybko, wystarczy wymieszać składniki, włożyć do blaszki i upiec. Proste, a jakie smaczne :)



Składniki:
  • 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 250 g pieczarek
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka namoczona w wodzie
  • garść natki pietruszki
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej np.Vegety
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, odciśniętą bułkę, pokrojone drobno pieczarki i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić przyprawa uniwersalną, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę mięsną przełożyć do blaszki, wyrównać. Posypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika i piec 1-1,5 godziny w temp. 190 stopni.
Podawać z ziemniaczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz