Bardzo szybka i smaczna sałatka. Użyłam do niej majonezu kętrzyńskiego o smaku czosnkowym. Majonez nie jest zbyt gęsty, dzięki czemu dobrze łączy się z sałatką. Czosnkowa nuta nadaje sałatce charakteru i wyrazu. Polecam Wam ten majonez, bo świetnie nadaje się do sałatek :)
Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego nitki
- 4 grubsze plasterki wędliny
- 10-15 małych pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki majonezu kętrzyńskiego o smaku czosnkowym
- sól, pieprz
Makaron zalewamy gorącą woda i odstawiamy na 10 minut. Wędlinę kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na pół. Makaron odcedzamy. W misce mieszamy makaron, paprykę, wędlinę i pomidorki. Dodajemy majonez i mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz