piątek, 15 sierpnia 2014

Karkówka w ketchupie


Prosty, niewymagający dużo pracy sposób na smaczną karkówkę. Wykorzystany w przepisie ketchup McDonald's ma bardzo intensywny smak pomidorów, dzięki czemu karkówka wyszła przepyszna :)


Składniki:
  • 1 kg karkówki
  • ketchup McDonald's firmy Develey
  • słodka papryka mielona
  • przyprawa do karkówki
Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry grubości 1-1,5 cm. Posypać przyprawami i polać równomiernie ketchupem. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. 
Po tym czasie karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny w 220 stopniach. Około 15-20 minut przed końcem, karkówkę odkryć i dalej piec już bez przykrywania, aby trochę się przyrumieniła.


Sztuka mięsa edycja letnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz