Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 czerstwa bułeczka
- puszka kukurydzy
- 6-7 ogórków konserwowych
- bułka tarta
- sól, pieprz
Bułeczkę moczymy w wodzie. Ogórka kroimy w
drobną kostkę. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy jajko, odciśniętą bułkę,
kukurydzę i pokrojonego ogórka. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy dokładnie
masę. W razie, gdyby masa była za rzadka dosypać bułki tartej. Keksówkę
wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę. Posypujemy bułką tartą.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1-1,5 godziny w 200 stopniach.
Bardzo lubię taki sposób wykorzystania mięsa mielonego:-)
OdpowiedzUsuńJa również, zwłaszcza że prościej się już chyba nie da :)
OdpowiedzUsuń