sobota, 2 sierpnia 2014

Pieczeń z ogórkiem i kukurydzą



Składniki:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułeczka
  • puszka kukurydzy
  • 6-7 ogórków konserwowych
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
Bułeczkę moczymy w wodzie. Ogórka kroimy w drobną kostkę. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy jajko, odciśniętą bułkę, kukurydzę i pokrojonego ogórka. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy dokładnie masę. W razie, gdyby masa była za rzadka dosypać bułki tartej. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę. Posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1-1,5 godziny w 200 stopniach.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię taki sposób wykorzystania mięsa mielonego:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również, zwłaszcza że prościej się już chyba nie da :)

    OdpowiedzUsuń