Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 czerstwa bułeczka
- 2 marchewki
- 1 puszka groszku
- bułka tarta
- sól, pieprz
Bułeczkę
moczymy w wodzie. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso wkładamy do miski. Dodajemy jajko, odciśniętą bułkę i starta marchewkę.
Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy dokładnie masę. W razie, gdyby masa była
za rzadka dosypać bułki tartej. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Wykładamy połowę masy mięsnej. Wysypujemy równo groszek i przykrywamy resztą
masy mięsnej. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1-1,5 godziny w 200
stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz