Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka (lub 4 filety)
- 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
- garść natki pietruszki
- ok. 100 g masła
- przyprawa curry
- papryka słodka w proszku
- sól, pieprz
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Piersi z kurczaka płuczemy i osuszamy. Usuwamy kostki ze środka i każdy filet kroimy wzdłuż, tak aby powstały dwa płaty. (powinniśmy otrzymać łącznie 8 płatów).
Każdy płat lekko rozbijamy. Przyprawy mieszamy i posypujemy każdy płat.
Natkę pietruszki drobno siekamy. Miękkie masło mieszamy z pietruszką i kukurydzą.
Na każdy płat wykładamy trochę farszu kukurydzianego i zwijamy roladki.
Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy dokładni nasze roladki z każdej strony.
Pomysł na farsz zaczerpnięty z gazetki Tina Przepisy nr 7/2010.
Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy dokładni nasze roladki z każdej strony.
Pomysł na farsz zaczerpnięty z gazetki Tina Przepisy nr 7/2010.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz