środa, 6 sierpnia 2014

Pesso pszenno-owsiane na śniadanie



Pyszne śniadanko z Pesso i owocami, polane słonym sosem karmelowym. Smaczne i pożywne. A co najważniejsze w śniadaniu, jest błyskawiczne. Gdy się spieszymy, a chcemy zjeść coś smacznego wystarczy nam mniej niż 10 minut: 6 na przygotowanie i 3 na zjedzenie :)

Pesso otrzymałam do testowania od firmy Wodzisław. Produkt ten oceniam na 5+ :) Pesso pszenno-owsiane jest to kasza makaronowa wytwarzana z mąki pszennej i owsianej. Nie zawiera dodatków chemicznych ani tłuszczu. Jest lekkostrawna i bogata w błonnik. Gorąco polecam, pasuje nie tylko do śniadania, świetnie nadaje się również jako dodatek do obiadu :)


Składniki:
  • 1/3 szklanki Pesso pszenno-owsianego
  • 1 brzoskwinia
  • 1 łyżeczka dżemu wiśniowego
  • 1 łyżka słonego sosu karmelowego
1/3 szklanki Pesso zalej 1/3 szklanki wrzątku. Przykryj i odstaw na 5 minut. W tym czasie obierz brzoskwinię ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Napęczniałe Pesso wymieszaj. Dodaj dżem i brzoskwinię. Całość polej sosem karmelowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz