Idealnie sprawdza się na śniadanie.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżeczki wody
- 4 plasterki wędliny
- 10 dag żółtego sera
- 2 pomidory
- 4 listki bazylii
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Wędlinę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jednego pomidora kroimy w kostkę, drugiego na ósemki. Bazylię siekamy. Jajka roztrzepujemy z wodą. Dodajemy ser, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy wędlinę. Pokrojonego pomidora i bazylie dodajemy do jajek z serem, i wylewamy wszystko na patelnię z wędliną. Smażymy pod przykryciem, aż jajko się zetnie. Wykładamy na talerz i podajemy z pokrojonym pomidorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz